Whisky Sour



Glas             Whiskyglas

Sterkte        3/5

Bereiding   Makkelijk


Ingrediënten

  • Whisky 60 ml
  • Suikersiroop 20 ml  
  • Citroensap 20 ml
  • Ei 15 ml

De benodigdheden:

  • Citruspers
  • Barmaatje
  • Barzeef
  • Sinaasappelschijfje op een cocktailprikker

Instructies

1. Pak een whisky.

2. Vul de shaker met ijsklontjes doe de citroensap en ei erin. 

3. Vijf keer krachtig schudden met de shaker.

4. Voeg nu de bourbon, suikersiroop toe en nieuwe ijsklontjes in de shaker.

4. Schud nu krachtig met de shaker tot deze ijskoud aanvoelt.

5. Schenk nu, zonder de ijsklontjes, uit via de barzeef in je gekoelde martiniglas.

6. Garneer je Whisky Sour nu met Sinaasappelschijfje op een cocktailprikker.